måndag 17 augusti 2009

Gods

För ett par dagar sedan följde jag med transportgruppen och Movcon (movement and control) till Marmal. Marmal är den tyska campen och hit kommer gods till bl a svenskarna. Minst en gång i veckan kommer det transportflygplan med leveranser.

Det är ett företag från Azerbadjan som är inhyrt för att sköta om transporten. De har tillstånd att stå på marken i två timmar, vilket innebär att det är bra fart på arbetet för att lossa gods. 25 ton lastas i detta gigantiska plan.

Här har Lars fått en liten titt i cockpit för att kolla alla instrument. Här sitter de två piloterna medan navigatören sitter en trappa ner med fönster "i golvet". Tidigare har planet används som stridsflygplan.

Det är tysk flygplatspersonal som sköter truckarna för omlastningen. Håkan från Movcon prickar av att alla saker har kommit med och beordrar hur det skall lastas.

Tommy är backchef när två nya Galtar tar mark i Afghanistan.

Det gällde att hålla tungan rätt i munnen när Galtarna backades ut. Det var dåligt väggrepp och det gled i ganska snabb takt även om förarna bromsade för fullt.

Det var många rör som skulle med den här dagen, de var skrymmande. Det blev en utmaning i Tetris för att kunna få med allt i samma transportsväng.

Här håller Mikael på att förankra en del av lasten.


Karin är Galtförare och tar hand om en av de nya Galtarna för att köra den vidare till Camp Norden Lights. I och med det har vi också utfört dagens uppdrag med beröm godkänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar