tisdag 4 augusti 2009

Bilarna färdiglackade

Igår, måndag anlände en av de sista bilarna för lackering från PO Shebergan. Det är ett 70-tal bilar som har gått från en vit färg till den sandfärgade beiga nyansen.

Innan bilen är färdig att sprutmålas skall den tömmas på materiel. Takräcke, stegar, sladdar för sambandsutrustning och antenner. Detta görs av soldater från stab, trosskompaniet eller som i det här fallet skyttekompaniet. De får sedan slipa bilen med hjälp av sandpapper.

I tältet till vänster har det inretts en tillfällig lackeringsverkstad. Till höger ser ni också gymtältet. Där tränas det väldigt frekvent och spelas musik som också ger både önskade och oönskade ljud till omgivningen.

Fyra bilar får plats i tältet. När lackerarna Allan och "Jutte" tar över ansvaret tejpar och täcker de över de detaljer som fortfarande inte skall behålla sin ursprungsfärg. På den här bilden tvättar de ytan från slipdamm.

Här sprutas sista färgduscharna på "våra" Toyota Land Cruisers (TLC).

Arbetet slutfört! Detta är Allan och "Jutte" som fixat klart lackeringen under två veckor. För några veckor sedan var det ett par andra killar på plats. Det finns många som kommer på "besök" till vår camp för att jobba i några veckor i taget. Vi benämner dem tjänsteresenärer och de gör ett fantastiskt jobb med olika stödfunktioner.
På återhörande / Suzanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar