måndag 15 juni 2009

Vad gör repkillarna ikväll?

Idag klockan 21.00 gick jag iväg till repkillarna för att kolla hur de hade det och berätta för er därhemma hur det ser ut och vad de pysslar med. Ett flygande reportage helt enkelt. Här på första bilden sitter Micke i det som kallas kundmottagning och är kontoret inne i reptältet.

Nu står jag på plattan utanför rep, där tekniska chefen Ola har öppnat portarna för att göra lite omgruppering av fordonen.

En bil, Toyota Landcruiser, har skavanker och behöver fixas eftersom Lars finns på ett PO och ska rulla till Sheberghan snart.

Här resoneras om vad som skall göras med bilen, vilka prioriteringar som skall göras, eftersom det står massor av fordon på kö för reparation. Alexander till vänster är den som är chef inne på verkstaden.

En koll på felet för att se vad första åtgärden blir....

Första åtgärden blir att spola rent eftersom det kan ha packats sand som gör att det fungerar dåligt (i Sverige är vi vana att det packas snö under våra bilar, så det här blir väl ungefär samma sak...?).

Som mekaniker blir det många olika arbetsställningar. Här är det Jonas som försöker krypa in under motorhuven. Jonas tillhör några av de många tjänsteresenärer som kommer ner till vår camp för att förstärka vissa delar, t ex el, rep, data mm.

Fördelen att jobba under ett stridsfordon är att det finns mer plats än under en bil.

Utanför reptältet, på andra sidan gatan (som är vår lilla ringväg) finns "bensinstationen". Här har precis några fordon rullat in för att fylla på sina tankar efter dagens uppdrag.

Nu är klockan 23:20 och jag har hunnit vara förbi matsalen för en kvällskopp med te. Där fanns några gossar som bad att jag skulle skicka pussar och kramar hem till Sverige, ingen nämnd och ingen glömd, ta bara åt er alla som vill ha en kram. Troligtvis håller repkillarna fortfarande på att fixa med bilen och en "Galt" som var på väg in under kvällen. Det lär fortsätta att rulla in bilar på rep, allt eftersom fordonen rullar på vägarna här i Afghanistan... jag ska i alla fall dra mig tillbaka till baracken.

Vi vill också påminna om en nätverksträff som sker i Boden klockan 18.00 onsdag 17 juni på mässen I 19, alla som har möjlighet är välkomna att delta.

På återhörande / Suzanne

8 kommentarer:

 1. Var det inte på onsdag kl 18 i mässen?

  SvaraRadera
 2. Jo, det är onsdag 1800 på Mässen I 19. Vi hörs där om tekniken fungerar.

  Jerker, stabschef FS 17.

  SvaraRadera
 3. Hej Monica! Jo, nätverksträffen i Boden är på onsdag, tack för att du rättade mig. Jag har ändrat det i repotaget så det inte blir några missförstånd.

  SvaraRadera
 4. Det här med nätverksträff låter mycket intressant, det tråkiga är bara att dt inte görs något för oss här nere i Skåne likadant med anhörigträffarna. Varför inte lägga något på Revinge P7 för oss. Vi är ju lika intresserade.Winnie

  SvaraRadera
 5. Låter mycket intressant. Bara tråkigt att det inte läggs något för oss här nere i Skåne. Samma gäller anhörigträffarna. Det kunde väl ordnats något här nere p Revinge P7. Vi är ju lika intresserade.//Winnie

  SvaraRadera
 6. Låter mycket intressant. Hade varit mycket kul om det även hade ordnats något för oss här nere i Skåne. Samma gäller anhörigträffarna. Varför inte Här nere på Revinge P7//Winnie

  SvaraRadera
 7. Skickar en hälsning till REP som gör ett fantastiskt jobb här nere.

  Kom förbi så bjuder vi på en kall läsk... :)

  SvaraRadera
 8. Låter trevligt. Kan ni även ordna något sådant för oss skåningar t ex Revinge P7.//Winnie

  SvaraRadera