lördag 20 juni 2009

Midsommarafton

När du vaknar på midsommaraftonen och ser solen stå högt upp på en klarblå himmel brukar det innebära en stor tillfredställelse och glädje. År 2009 var det annorlunda för oss som finns i Afghanistan, när det är fint väder kan det bli nästan för mycket av den härliga solen! Skyttekompaniet hade ansvar att sätta upp vår midsommarstång, en vacker varelse av plastblommor som tjänstgort tidigare år här på campen. Sjukvårdard bidrog även dom med utsmyckning som bestod av ballonger och vackra gröna girlanger.

Efter vår uppställning 10.00 med cermoni och medaljutdelning, startade dagens femkap med 10 deltagande lag. Första delmomentet var att bogsera en Toyota landcruiser, ca 3 ton, i svagt uppförslut 75 m.

Andra delmomentet var att montera ihop två vapen som fanns i varsin låda till respektive lag. Utmaningen i kråksången var att de finska lagen hade svenska vapen i sina lådor medan svenska de finska vapnen.

Publiken hade ståplats nedanför bryggan som leder in till köket.

Delmoment 3 skedde efter en god våffellunch. Här skulle lagen klara av att knappa in kanaldata för att kunna nå samband med en radio 180. Varje person i laget hade 3 minuter tillgodo för detta. De finska lagen hade lite svårare här eftersom alla soldater inte har den utbildningen, de var dock inte ledsna för det utan gjorde sitt bästa, bl a genom att prova en pizzabeställning med Fanta.

Kims game var ett delmoment där alla lag fick 5 minuter på sig att gå runt och titta på 100 föremål som låg på en presenning. Uppgiften var sedan att under nästkommande 5 minuter skriva ned de saker man sett.

5 kampen avslutades med en hinderbana som bestod av en 400 m slinga med bilar, murar och skyddsrum som hinder.

Här är det Fredrik som har full fart på kängorna.

Klockan 16.00 utspisades en förträfflig middag med färsk potatis, sill och jordgubbstårta plus allt annat som ett svenskt smörgåsbord hör till. Många hade hörsammat inbjudan att även springa ett halvmaraton på självaste midsommaraftonen. Här laddas det upp för start....

Här ser ni den siste löparen som kommer i mål, Klas-Mikael. Otroligt bra jobbat att springa 21 varv (på en 1011 m bana) i 30 graders värme!!

Klockan 21.00 var det sedan dags att avrunda kvällen med prisutdelning utanför mässen. Här ses andra platsens "Kåps" som har tagit mot sitt pris, en stor tårta som våra kockar fixar vid något lämpligt tillfälle.

Värdiga vinnare var K3 Jegers som vann en pokal och ett glasskalas!

Här ser ni de stolta vinnarna av lagtävlingen i CNL halv maraton. Anders, Jerker och Jimmy körde ett varv i högt tempo och växlade över till kompisen, alltså 1 km och vila x2, det blev det vinnande konceptet på 1:19:15. På bilden ser ni även lag RC N som kom två i lagtävlingen.

Tapio från Finland vann det individuella racet på 1:36:27, här får han pris från chefen Olof.

På återhörande/ Suzanne
Bilder: Kajsa Ljungberg

4 kommentarer:

 1. Vore kul att se vad våra anhöriga gör när de jobbar också..

  SvaraRadera
 2. Alla soldater inom FS17 har möjlighet att tillföra repotage till bloggen. Än så länge har den informationen inte nått ut till alla!? Vi hoppas kunna presentera mycket mer vad som händer utanför murarna och olika enheter efter hand.

  SvaraRadera
 3. Hej Suz!
  Kul att se vad ni har för er:). Ska ta och visa bilderna för barnen också, Emil blev impad när jag berättade om eran 5 kamp.
  Kram från din syster

  SvaraRadera