torsdag 2 juli 2009

Aybak

Idag har jag varit till ett av våra PO:n (Provincial Office) i Aybak, tillsammans med transportgruppen. Här kommer lite bilder som Björn, Mikael och jag tagit under dagen. Före avresan har vi en en noggrann genomgång med syfte, säkerhetsläge och färdvägar mm.

Så här såg vyn ut från mitt fönster i baksätet på en Toyota Land Cruicer (TLC). Man kan få förvånansvärt fina bilder även från ett fordon....

Till vänster på bilden kan ni se ett bord och på det, en vit rektangulär sak. Det är is! Troligtvis går försäljningen lysande eftersom det är varmt. Däremot kan det vara ett utmanande jobb att hålla isen kall eftersom ingen frys syntes till, annars finns inte mycket mer att sälja förutom vatten.

Björn hade uppgiften att stå som akterskytt uppe i en lastbil och kunde se både det ena och andra. Här har han "fångat" några åsnor.

I denna byggnad har presidenten haft sitt sommarpalats.

Att se gamla stridsvagnar ute i terrängen är ingen ovanlig syn.

Slätt landskap eller mycket berg är huvudattraktionen i det Afghanska landskapet. Vägen till Aybak är mycket vacker eftersom det även är mycket grönt.

Nu är vi framme! Att se denna basketkorg som en välkomnande syn var trevligt i mina welfareögon.

Lunchtime, grön påse serverades idag....

...eftersom köket storstädades.

Vy från taket.

Det var riktigt trevligt att få se gröna träd och luften blir också lite renare jämfört med storstaden där vi bor.

På hemvägen stannade vi till för att dela ut ISAF news. Det är en tidning som skrivs på tre språk och speglar en del av ISAF.s verksamhet.

Det är en väldigt uppskattad tidning om man ser till "uppståndelsen" som blir när vi delar ut tidningen.

En soldats viktigaste uppgift!? Kontrollera säkerheten och gå post.


Många söta små killar finns det i det här landet.


På återhörande/ Suzanne

4 kommentarer:

 1. Åh, vilka fina bilder. Ni är guld!
  Kram från ett 26,2 gradigt och soligt Söderköping.

  SvaraRadera
 2. Carina och Stefan3 juli 2009 13:13

  Hejsan
  Jag håller med föregående talare.
  Vi fick hem våran son igår och det var helt underbart. Vi har nu fått lite mer inblick i vad han verkligen gör där och även fått se bilder. Nu ska vi njuta av dessa 10 dagar.
  Men vi vill också säga till er alla, oavsett vilken uppgift ni har, att ni gör ett fantastiskt jobb för mänskligheten och för freden, vi är stolta över att vår son får dela detta med så fantastiska människor.
  Önskar er allt gott.

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Vi håller också med de två föregående talare. Om exakt en vecka ska vi få hem vår son och få njuta och bara vara med honom. Vi vill att veckan ska gå fort speciellt som de precis nämde på radion om en ny attack där nere.
  Ni gör ett fantastiskt jobb och är oerhört duktiga.
  Bilderna talar sitt eget språk. Bra för oss anhöiga att få se hur er vardag är där nere.

  All heder åt er. Vi stödjer er. Sköt om er. Hälsningar från ett 27 gradigt Skåne

  SvaraRadera
 4. Jag har läst igenom inläggen lite nu, och allt som allt är de riktigt bra. Dock skulle jag gärna vilja se fler inlägg om t.ex skyttegrupperna, känns som de är väldigt tunt på den fronten. De är däremot väldigt mycket om samma saker och de inom samma tjänster, alltså de som nästan enbart är på campen. De skulle vara roligt att läsa om de som åker ut på patruller osv.

  SvaraRadera