onsdag 27 maj 2009

Vårruset även på Camp Northern Light

Varje morgon ser man människor springa och gå varv efter varv efter varv runt insidan av muren runt campen. Det är en asfalterad sträcka på ca: 1020m beroende på hur man genar vid flaggplan. Vissa har kroppsskydd på sig för att få lite extra belastning, vissa går och småpratar. Jag själv brukar försvinna in i en god ljudbok, bort till en annan värld.

En dag så bara fick jag en ide, Vårruset! Jag måste anordna vårruset. Sagt och gjort fredagen den 22 maj kl 18:00 när temperaturen hade sjunkit till 27 grader hade 12 tjejer, av knappa 40 totalt på missionen, gemensam uppvärmning innan start. Det såldes skosnören som det alltid görs på vårrusen och vår färg i år var självklart SAND och pengarna går till barnen här i Afghanistan. Det fästes nummerlappar på tröjor och kroppsskydd och så gick starten.

Som funktionärer ställde ett flertal herrar upp som sjukvårdsberedskap, tidtagare, vätskeutdelare, fotograf och medaljutdelare. På det hela fick vi ett jättebra lopp och många goda skratt.

Som upplägget av vårruset är så avslutas allt med en picknick i det gröna. För vår del blev det grön pappersduk på matterrassen och tallrikar i porslin. En underbar middag till levande ljus och självklart ett helt underbart förtjänstpris i form av Kladdkaka med lime samt hemkokt chokladpudding med chili.


Dorota, vår arrangör av Vårruset


Viktigt med uppvärmning

Sven-Erik var starter och Kenneth tidtagare

Här ser ni "början" av camprundan

Ann-Britt visade god form och kom först i mål


Picknick i det gröna...... vi fick en fantastiks middag, var lite mysigare än vid Luleälvens strand i 4 grader och snålblåst.
På återhörande /Suzanne
PS Repotagetext Dorota, bilder Daniel

3 kommentarer:

 1. Jösses Flickor ......
  Va Ni är duktiga !!!

  SvaraRadera
 2. Helt underbart initiativ. Snacka om kontraster!

  Grattis alla duktiga tjejer som var med!

  SvaraRadera
 3. Härligt att se brudarna i bästa VårRuset anda ! Super duktiga är ni ! I Boden fullföljer vi med VårRuset nu på torsdag. Enligt god tradition är vi 2 bussar som drar mot Luleå.
  Kul att se er :0) sköt om er.
  Marica Idrott och friskvård

  SvaraRadera