fredag 29 maj 2009

Fredag på CNL

Våfflor!!! Varje fredag klockan 14.00, är det tradition att arrangera våffelförsäljning för att stödja vår egen humanitära kassa. Alla olika enheter turas om att vara våffelansvariga, idag har NSE stekt våfflor för brinnande livet. En våffla med sylt och grädde (om Gud är god, även glass) kostar 1 dollar styck.

Det var varmt att sitta utanför matsalen idag....... 63 grader uppmättes i solen med paymasters mobiltelefon. Som kuriosa kan nämnas att det tog ca 1 minut för utspillt kaffe att dunsta på betongen.

Helge säljer även lite kläder och väskor som tillverkats av lokala kvinnor.

Idag har även vår beachvolleyboll plan fått en ny markmatta och mer sand. Skyttekompaniet bistod med handkraft.

29 Maj är också peace keepers day. Här håller vår chef ett föredrag om läget och vad vi ska jobba med. För den som har bra syn kan ni också skåda en vit fredsduva som sitter på taket bortom Olof. De finns väldigt många vita duvor som flyger ovanför campen, jättesnygga, men det är sällan de slår sig ned här.

Helge Stålnacke har varit utsedd till peace keeper under det gångna året, idag harMaria Sääf mottagit priset i Stockholm. Vi kan dock känna oss stolta eftersom vi fick vara med om att dela ut peace keepers priset till vår finska kollega "Papa".


På återhörande/ Suzanne


8 kommentarer:

 1. Roligt att få se hur ni har det !
  Tack :)

  SvaraRadera
 2. Nu får du ju ta och skärpa dig, det kan inte vara spännande för anhöriga att läsa att deras söner äter våfflor och att maten är bra och så vidare.

  Något mer spännande än så måste det finnas du kan berätta.

  SvaraRadera
 3. Jo det är det visst de´!! Speciellt då sonen kommit med på bild ! Vardagslivet är för mig/oss lika spännande som "då det smäller".
  Trevlig Pingst till er alla !!!
  Hälsar, Karin o Nils-Olof Ek

  SvaraRadera
 4. Tycker det är helt ok med våfflor också, även om min son befinner sej 50 mil söderöver just nu om jag förstått saken rätt.
  Men hallå ..... 63 grader, det kan bara inte vara sant.
  Sköt om Er
  Tina

  SvaraRadera
 5. Kul länk att följa:

  http://www.resfeber.se/se/weather/cgi-bin/show_forecast.cgi?partner=&dest_id=930006

  Kopiera och klistra in i sökfältet.

  SvaraRadera
 6. Våffelätning el vårrus. Det spelar ingen roll. Tycker det är intressant att se vad ni har för er och kanske jag får se min "gubbe" på bild nästa gång. Ha det bra i värmen.
  Ingela

  SvaraRadera
 7. Elisabeth Lindström31 maj 2009 21:58

  Håller med Ingela, det är lika roligt att få följa med i er vardag innanför murarna som utanför. Förstår ju att ni inte kan fota och skriva om vad som helst. Vill du ha lite mer spänning, käre anonym, så föreslår jag en actionfilm i stället! Alla vi här hemma tittar extra noga på bilderna - kanske sonen fastnat på bild också även om chansen inte är så stor, ni är ju ganska många.Kramar och tack för Mors dagshälsningen. Elisabeth , David L:s mamma :)

  SvaraRadera
 8. Monica Axelsson1 juni 2009 14:05

  Tycker det är mycket bra med denna blogg. Håller med både Ingela och Elisabeth, det är intressant att följa deras vardag och kanske få se en bild på min dotter.// Monica

  SvaraRadera