måndag 25 maj 2009

Mycket har hänt.....

Nu har de flesta av oss varit på plats i Mazar e Sharif i en månad, det har gått fantasktiskt fort! Nu börjar rutinerna att "sätta sig" och det blir en vardag av livet här också. Jag har reflekterat över alla intryck som du matar hjärnan med..... Allt från klimatet du möts av till att toapapperet är tunt som flor jämfört med hemma. Det är många intryck som också kan vara svåra att beskriva, de måste upplevas på plats och då tänker jag på saker så som lukter, känslor när man talar med människor, känslan av den torra, varma luften.

Rutinerna för alla olika enheter och soldater ser väldigt olika ut. Det finns de som inte har varit utanför campområdet, medan andra knappt har satt sin fot här eftersom de är förlagda till andra platser. God mat tror jag är det samlade intrycket från alla platser, vi har fantastiska kockar. Maten rimmar också bra med att många är fantastiskt flitiga med sin träning. Vi sköter helt enkelt om våra små kroppar på ett bra sätt.


Här kommer en liten resumé omkring de gemensamma, lite större eventen som skett under månaden på campen. Vi gick ut stenhårt vid HOTO:n (Hand Over Take Over). Då kontingenten blev förärad med Marinens musikkår på plats. De spelade vid korum, i mässen, vid några middagar och cermonin då FS 16 lämnade över till FS 17.
Norges nationaldag vet vi firas med pompa och ståt, det gjorde att även vi fick ta del av de norska fältartisterna som besökte oss den 19 Maj. Vi har också haft vårt eget "Vårrus", vilket kommer att presenteras i ett eget inlägg.

På återhörande/ Suzanne

2 kommentarer:

 1. Hej Suzanne! Kul att kunna följa er där nere. Själv har jag intervjuat er Perschef idag och publicerat ett reportage om anhöriginfon på www.mil.se/i19

  SvaraRadera
 2. Hej,
  Kul initiativ att utnyttja de nya medierna, det behövs i FM och FS17 gör sig bra i bloggosfären. En liten fråga, det är väl svenska artister vi ser på bilden?

  Mvh
  Hemmafronten

  SvaraRadera