tisdag 27 oktober 2009

Fältartister

Från och med onsdag den 14 t o m onsdag den 21 oktober hade vi besök av Swedish armed forces entertainers, här i Afghanistan. På bilden ovanför ser ni gänget i sin helhet, de kallar sig "Afghan Dogs" Mia Berndes, Jerker Aderwall, Kristoffer Appelqvist, Max Lorentz, Carl "Ludde" Widegren, Henka Johansson, Peter Löwgren och Mikael Westemar. På bilden nedanför ser ni dem också en aning mer combat :-) Kristoffer tyckte inte att det var sååå roligt, så han ställde inte upp på den bilden.
Gänget poserar framför en Patria, vilket också var det fordon de oftast fick åka när de transporterades runt i vårt norra distrikt.

Det var fullt ös hela veckan!!! Här ser ni en bild från sista spelningen på CNL. Sammanlagt genomförde bandet 8 spelningar, ett gediget program. Jag kände mig näst intill som slavdrivare.

Micke och Mia är bandets solister, som klarar av duetter, att köra, att spexa och få publiken att sjunga med och ha det roligt.


Kristoffer är stand up komiker och hade flera bejublade framträdanden. Publiken var i huvudsak svensk, men det fanns naturligtvis någon skåning, norrman eller finne att skratta åt (eller förhoppningsvis med). Kristoffer fann sina offer....

Här är en bild från spelningen i Sherberghan. Ni kommer att få bilder från fler platser framöver.

Det var inte "bara" spelningar och riggningar som avklarades under veckan, även en god Afghansk lunch, pallao och kofta intogs på mässens golv.

Max och Mia som var till det lilla PO:t i Sar-e-Pol hade turen att få gå på en patrull på byns gator. Det finns många barn i Afghanistan och de vill väldigt gärna vara med på bild. Under länken här intill kan ni gå in och läsa artisternas egen dagbok. Detta var en väldigt kort beskrivning på en fantastiskt innehållsrik och trevlig vecka för mig som welfare. Jag hoppas att många soldater fick känna gängets glädje och inspiration de hade att dela med sig av. Tack Afghan dogs!
På återhörande/ Suzanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar