fredag 23 oktober 2009

Äntligen..

Här kommer svaret på mitt lilla gissaprojekt (läs tidigare blogg). Ni får en ledtråd i och med denna bild på Patrik. Han flyger drake, vilket är en omåttligt populär aktivitet hos Afghanska barn, naturligtvis lockar det att prova även för de som blivit lite till åren....

Det som syns på "gissabilden" är en grön lysstav (som någon var snabb att gissa på). Den sitter fast på snöret till en drake. Här får Patrik hjälp av killarna i köket som är proffs på drakflygning.
Här är ett försök att visa hur fantastiskt vackert det är att se när en drake flyger. Tyvärr är min fotografikonst inte bra, men jag hade gärna delat med mig av synen på en ljusblå himmel och 20 drakar i luften i ett väderstreck och 20 i ett annat. Vi har också fått lära oss att man tävlar om att få draken högst av alla, att fånga de andra drakarna så man är sist kvar och sedan är det naturligtvis en sport att få tag på de fallna drakarna.

ISAF har anskaffat en del materiel för att kunna dela ut till lokalbefolkningen, det kan vara bollar, kritor, termosar eller drakar. En dag gick vi utanför vår kamp för att testa drakarna tillsammans med barnen och det blev mååånga barn som ville ha en drake.
Här innen på kampen har det hittats massor av fallna drakar. Drkarna är gjorda av något slags läskpapper som är supertunt och sedan hålls det upp av en främre pinne som stag och en tvärgående pinne som håller upp svansen, thats it.
På återhörande/ Suzanne

3 kommentarer:

 1. Wohoo! Jag gissade rätt! Nu förväntar jag mig att drakflygaren själv bjuder mig på något fint! //Kollegan från forna dagar i RG32an

  SvaraRadera
 2. Tänk att så lite kan göra så mycket!

  Keep up the good work!!!

  SvaraRadera
 3. Ett sent inlägg i debatten så tror jag att "han" i samverkan med "hygglo" kollar vindriktningen vid en eventuell storbrand.
  Bara att kalla på brandis 2:an så fixar han det.
  Ni e snart "himma".
  Hälsningar Brandis 1:an

  SvaraRadera