tisdag 10 november 2009

Tekniska problem

Sedan onsdag eftermiddag har tekniska problem med satellit- kommunikationen medfört att soldaterna i Afghanistan, vid Camp Northern Lights, haft svårt att nå sina anhöriga hemma i Sverige. Problemet beräknas kvarstå till och med fredag.

2009-11-11:
Sambandet fungerar igen.

22 kommentarer:

 1. Under rådande omständigheter är det för väl att det fungerar igen. Man vill ju på ett eller annat sätt få en kontakt med sin anhörige.

  SvaraRadera
 2. En omfamning och en tanke till många berörda ikväll.

  SvaraRadera
 3. Tänker på er ännu mer nu efter senaste händelsen, kramar N-O o Karin

  SvaraRadera
 4. Äntligen finns det svenska gula bandet som visar vårt stöd. Mer information på bla dessa två sidor
  http://www.fredsbaskrarna.se/
  http://wisemanswisdoms.blogspot.com/

  SvaraRadera
 5. Ni är värda "Dagens Ros" varje dag. Styrkekram till hela FS17 med familjer, nära och kära.

  SvaraRadera
 6. Det senaste dygnet har varit tufft, det känns som om man drivs vidare av konstgjord andning.
  Man letar efter information överallt.
  Ett ljus täns varje kväll för er alla.
  Vill bara tala om att våra tankar finns hos er. Sänder en speciell tanke till de soldater som sårats och till deras anhöriga.

  SvaraRadera
 7. Hoppas att försvarsmakten tar hand om er ordentligt när ni kommer hem från eran mission efter allt ni varit med om.Vi som gjorde libanon o dom tidiga balkan-missionerna fick inget stöd eller tack för vad vi var med om!Ni på FS 17 är riktigt duktiga soldater.Synd att försvarsmakten inte ger er ett fortsatt kontrakt o behåller den fina kompetens ni sitter inne med.

  SvaraRadera
 8. Jag är stolt över våra killar och tjejer som gör detta tuffa jobb, ni är värda all beröm man kan få! Håll nu ut och håll ihop.
  Mina tankar finns också hos de sårade soldater och deras familjer. Från en fredskamrat hemma i Sverige.
  KEEP UP THE GOOD WORK!

  SvaraRadera
 9. Tänker på er där nere, ni gör ett bra jobb! Kämpa vidare!

  men hur kan det ta 2+h för medevac helekopter? totalt underkännt, förbättas inte detta vettefan om man är så sugen på att åka nästa år.

  SvaraRadera
 10. Det är med en oerhörd respekt, stolthet och vördnad inför era uppgifter som jag skriver dessa ord!
  Känn stolthet för det arbete ni utför och ha med er att tusentals människor känner medkänsla i den situation som nu drabbat förbandet!
  Varmt välkomna hem och tack för det oerhört fina arbete ni utfört för att he Afghanistans befolkning hopp om en morgondag i fred!

  SvaraRadera
 11. Hoppas ni får uppleva och se de humanitära insatser ni gjort i Afghanistan dom tre veckor som är kvar av er insatstid. Att patrullera och göra bra, kontrollerade och fokuserade insatser nu är inte lätt för er soldater. Jag önskar att försvaret förstår att ni är ledsna, nedgångna av senaste händelser och får besöka områden som ni anser "lugna" som ni uttrycker er i Mazar. Att få möta befolkningen med glada tillrop samt se vad som har förändrats till det bättre innan hemkomsten. Det är försvarets ansvar att visa dessa fantastiska soldater vad deras insats har inneburit för Afghanistans fortsättning. Inte bara krig och svårigheter utan humanitär hjälp till kvinnor och barn. Älskar er för vad ni orkar göra!

  SvaraRadera
 12. Tack alla Ni, som kämpar på och står upp för världen. Trots alla motgångar, ifrågasättande från media... Men vi anhöriga här hemma, vet att ni är värda så mycket mer än vad ni nånsin kommer få för Er insats. Tack o kram på Er alla.

  SvaraRadera
 13. Tack till er alla därnere, vi här hemma tänker på er varje dag, ni gör en fantastisk insats.
  Sköt om er och var rädda om er.

  SvaraRadera
 14. Tack till er alla på mission FS17. Ni har gjort och gör en fantastiskt insats i Afghanistan. Var rädda om er den tid ni har kvar där nere.

  SvaraRadera
 15. Alla tankar till alla berörda av veckans händelser. Håller med och hoppas att ni får positiva bilder från er insats den tid som är kvar ! Jag/vi är stolta över er. Kramar från en flickvän som längtar

  SvaraRadera
 16. Våra tankar finns ständigt hos er där nere. Med en enorm stolthet över det ni presterar. Som någon här innan sa,Vi älskar er för det ni orkar göra. Var rädd om er.

  SvaraRadera
 17. Vi är många som längtar...
  Nu är det inte lång tid kvar!!

  "Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge"
  Vi ses snart igen!
  /flickvän

  SvaraRadera
 18. Hoppas att ni alla kommer hem välbehållna. Vi är många som saknar och tänker på er där nere =)
  Ni gör ett grymt jobb, var stolta över er själva!
  /anhörig

  SvaraRadera
 19. Nu när det har hänt mer allvarliga saker... Märker ni att vi knyter oss till detta som ett forum? Egentligen vill man inte säga något särskilt, men det känns skönt att se att vi är många som oroar oss, är stolta och längtar nå oerhört.

  Jag kan bara önska att anhöriga till FS18 får en lika många bra informationsträffar som vi här i norr.

  Kram till alla i MeS!

  SvaraRadera
 20. Marianne Persson18 november 2009 14:32

  Hej Susanne!
  Kan du lägga ut att vi har öppet hus på lördag kl 14-16 på Soldathemmet i Boden. Ingen anmälan behövs. Alla anhöriga är välkomna!

  Om du har en mailadress så kan jag skicka en kopia på inbjudan till dig.

  Hälsningar

  Marianne Persson

  SvaraRadera
 21. Ni är i våra tankar varje dag! Er insats för folket i Afghanistan är oändligt värdefullt - utan er skulle "det onda" ta över. Ni behövs och gör skillnad! Ta hand om er och känn vår enorma stolthet att just vi är utvalda till era anhöriga! Varma hälsningar Kjell och Kristina i Luleå.

  SvaraRadera
 22. Dagarna går oändligt sakta. Vill göra "klar" julstämningen innan du kommer hem, men har inte rätta känslan eller orken att börja med detta. Den spänning jag bär i min kropp för att du är i Afghanistan är, vad jag nu förstår, tung. Längtar att få se dig. Att få säga till dig att du är en VARM, ÄRLIG, RÄTTVISEKÄMPE, GLAD, KÄRLEKSFULL och VÄRDEFULL PERSON FÖR SÅ MÅNGA MÄNNISKOR I VÄRLDEN. ÄLSKAR DIG OCH ALLA SOLDATER I FS 17.

  SvaraRadera