måndag 14 september 2009

Shopping på campen

Det finns nog både en och annan soldat som har med sig presenter, gåvor och fynd man gjort i Afghanistan!? I stort sett är den enda möjligheten till inköp, är att handla av Afghanerna som har försäljning i containrar bakom posten. I slarvigt vardagstal kallas dessa affärer för "fulPX".
För det mesta sker försäljningen på golvet och av försäljare som är måna om att sälja sina, i deras ögon, utmärkta varor. Det finns naturligtvis massor av prylar i utmärkt kvalitet, medan vissa saker är av sämre kvalitet.

Här har vi PX:et (Post exchange). Det är en vanlig liten butik där du kan hitta mycket av vad en en god sorterad kiosk kan erbjuda och lite till. I utbudet finns godis, glass, tobak, hygienartiklar, datorer, fritidsgrejor, kläder mm mm. Det som säljs mest är dock dricka!

Här inne är det dessutom AC, vilket är väldigt positivt. Priserna är dock inte lika positiva......

Du kan också finna en skräddare i en av containrarna och granne till honom ligger frisören. Här nedan ser ni några av de försäljare som finns på campen 6 dagar i veckan mellan 08.00-17.00. Alla som jag fotat idag har velat se bilden och varit mycket begeistrade över att se sig själva på foto. Bara sådana små händelser gör att skillnaden mellan deras vardag och våran märks ganska tydligt.

På återhörande /SuzanneInga kommentarer:

Skicka en kommentar